Neuralgische Amyotrofie

Fysiotherapie bij Neuralgische Amyotrofie

 

Wat is Neuralgische Amyotrofie?

 

Neuralgische Amyotrofie (NA), ook wel Parsonage-Turner syndroom genoemd, veroorzaakt plotselinge pijn en zwakte in de schouders en armen als gevolg van zenuwontsteking. Het herstel van NA kan 1 tot 3 jaar duren. Sommige mensen blijven restklachten houden.

 

Wat kan de fysiotherapeut doen?

 

Bij de fysiotherapeutische behandeling van NA staat het herstel van de bewegingen van het schouderblad en het monitoren van de energiebalans centraal. Te denken valt aan: oefeningen gericht op soepelheid en kracht, of therapie om pijn te verminderen. Een speciaal opgeleide fysiotherapeut werkt met u aan een aangepast oefenprogramma die de spieren versterkt zonder overmatige belasting. Het evenwicht tussen inspanning en rust is essentieel, aangezien patiënten met NA vaak geconfronteerd worden met een verlaagd energieniveau.

 

Door het geleidelijk opbouwen van oefeningen, rekening houdend met de persoonlijke omstandigheden, kan overbelasting worden voorkomen. Zo kan fysiotherapie helpen bij het herstellen van de energiebalans. Daarnaast adviseert de fysiotherapeut over het behoud van een gezonde levensstijl, inclusief goede voeding en voldoende rust. Het leren aanvoelen en begrijpen van de energiebalans draagt bij aan een effectiever herstel van NA, waarbij de focus dus niet alleen ligt op het verbeteren van lichamelijke functies, maar ook op het optimaliseren van het algehele welzijn.

 

Binnen onze praktijk is Akkelyna de Vries gespecialiseerd in de behandeling van Neuralgische Amyotrofie (NA) Heeft u vragen? neem gerust contact met ons op.

 

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon