Bekkenpijn

Behandeling
De behandeling is er op gericht inzicht te krijgen wat je kunt en wat je wilt, zodat je lichaam de kans krijgt zich te herstellen. Samen met de bekkenfysiotherapeut  kunt u leren welke lichaamsignalen u serieus moet nemen en hoe u er op kunt reageren.

De bekkenfysiotherapeut geeft u adviezen over de dagelijkse leefstijl waarin zowel plek zal zijn voor rust als beweging. Ook kunt u oefeningen en adviezen krijgen met betrekking tot de dagelijkse houdingen en bewegingen. U kunt hierbij denken aan omdraaien in bed, opstaan, staan en tillen. 

In sommige gevallen kan het nodig zijn dat de bekkenfysiotherapeut een bekkenband aanmeet. Hiermee kan het bekken tijdelijk worden ondersteund. Door juiste training van het spierkorset moet het bekken weer stabiel gemaakt worden. Zwakke spieren worden versterkt en overbelaste spieren moeten ontspannen om weer een goede balans te krijgen

Tijdens de zwangerschap is de behandeling er op gericht de klachten hanteerbaar te houden, zodat u zich weer fit voelt. Er zijn veelal maar een paar behandelingen nodig om dit doel te bereiken.

Indien uw klachten na de zwangerschap nog zijn blijven bestaan, zal de behandeling meer gericht zijn op opbouw van stabiliteit van uw bekken. De behandeling zal dan intensiever zijn. 

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon