Fysiotherapie na Covid-19 / corona

Heeft u na ziek zijn door COVID-19 last van verminderde conditie? Bent u daardoor belemmerd in alledaagse bezigheden, werk en/of sport? Weet u niet goed hoe u het aan moet pakken? Fysiotherapie kan daarin ondersteuning geven.

 

Klachten na COVID-19

 

Het verschilt sterk welke klachten mensen ervaren na COVID-19. De meeste mensen herstellen snel, zonder dat ze extra zorg nodig hebben. Sommige mensen houden echter langdurig klachten en zijn daardoor beperkt in hun doen en laten. Te denken valt aan: vermoeidheid, conditiegebrek of benauwdheid, waardoor het lastig kan zijn om te werken of te sporten, of om zelfs simpelweg het huishouden te doen.

 

Wie komt in aanmerking voor therapie?

 

Er is vanuit de overheid een regeling opgestart waarbij mensen die beperkingen blijven ervaren na COVID-19 ‘paramedische herstelzorg’ kunnen krijgen. Dit kan fysiotherapie zijn, maar ook bijvoorbeeld ergotherapie, diëtetiek of logopedie. De huisarts of medisch specialist bepaalt welke zorg nodig is en geeft een verwijzing.

 

Vergoeding

 

Voor fysiotherapie geldt dat er gedurende 6 maanden tijd maximaal 50 behandelingen beschikbaar zijn. Deze behandelingen komen vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt dus het eigen risico. Een verwijzing is noodzakelijk.

 

Wat doet de fysiotherapeut?

 

De fysiotherapeut begeleidt bij het opbouwen van de algehele conditie, geeft inzicht in doseren, en kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden middels ademhalingstherapie. Ook wordt de voortgang regelmatig met testen in kaart gebracht. De behandeling vindt voornamelijk in de oefenzaal plaats. In onze praktijk hebben we inmiddels al bijna 2 jaar ervaring met de begeleiding na COVID-19.

 

 

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon