Parkinson

Fysiotherapie bij Parkinson

De fysiotherapeutische behandeling van Parkinson richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten door het verminderen van symptomen en het bevorderen van functionele vaardigheden. Parkinson is een neurodegeneratieve aandoening die leidt tot motorische beperkingen, zoals tremoren (trillen), stijfheid en verlies van evenwicht. Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van het behandelplan.

 

Fysiotherapeuten passen verschillende benaderingen toe, waaronder oefentherapie, om spierstijfheid te verminderen en de beweeglijkheid te kunnen verbeteren. Specifieke oefeningen richten zich op het versterken van de spieren, het bevorderen van evenwicht en het vergroten van de flexibiliteit. Daarnaast kunnen gerichte activiteiten de coördinatie en het bewegingsbereik verbeteren.

Belangrijk is ook de aandacht voor aanleren van strategieën om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Fysiotherapeuten werken nauw samen met andere zorgverleners. 

 

Door regelmatige behandelingen kunnen patiënten met Parkinson hun functionele capaciteiten behouden en de progressie van de ziekte vertragen, waardoor ze een betere kwaliteit van leven ervaren. Individueel afgestemde behandelplannen spelen een cruciale rol bij het aanpakken van de unieke behoeften van elke patiënt met Parkinson.

 

Binnen onze praktijk

 

Inge Ebbens is gespecialiseerd in de behandeling/begeleiding bij Parkinson en is aangesloten bij Parkinsonnet, een landelijk netwerk van zorgverleners die zich regelmatig bijscholen om zo de meest recente inzichten te kunnen toepassen. 

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon