Direct naar de fysiotherapeut

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Tegenwoordig kunt u direct hulp zoeken bij een fysiotherapeut, u heeft dus géén verwijsbriefje meer nodig. Wanneer u twijfelt over de aard van uw klachten, is het verstandig toch even met uw huisarts of specialist te overleggen.  

 

Tijdens de eerste afspraak zal de fysiotherapeut eerst een screening uitvoeren om te bepalen of u op het goede adres bent. Aan de hand van een zogeheten rode vlaggen lijst (opgesteld door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) wordt gekeken of de fysiotherapeut door kan gaan met de intake of dat het toch verstandiger is om de huisarts te raadplegen.

Wanneer u behandeld kunt worden door de therapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. 

De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

 

Bij klachten op het gebied van bekkenfysiotherapie wordt u geadviseerd eerst de huisarts of indien nodig een specialist te consulteren. Vaak zijn er medische gegevens nodig om andere oorzaken, bijvoorbeeld een urineweginfectie, uit te sluiten. 

 

Bij zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn kunt u zich echter wel direct bij ons aanmelden.

 

 

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon