paardebloem

Adem en ontspanningstherapie, Methode van Dixhoorn

Spanning

De één heeft een drukke baan, een ander heeft een druk gezinsleven. Weer iemand anders maakt zich zorgen om zijn of haar gezondheid. Ieder mens kent momenten van spanning. Spanning is belangrijk om te kunnen blijven functioneren tijdens drukke werkzaamheden en stressvolle situaties. Deze spanning is nuttig.

Als de spanning langer duurt kan een verhoogde spanning ontstaan. Veelal is deze verhoogde spanning voor iemand gewoon geworden. Als deze verhoogde spanning langere tijd aanwezig is kan dit tot klachten leiden.

 

Wat is adem en ontspanningstherapie (AOT)?

Adem en ontspanningstherapie (AOT) is een zelfstandige behandelmethode. Deze methode is ontwikkeld door Dr.  J.J. van Dixhoorn. Ademen en bewegen doen we meestal zonder erbij na te denken, maar soms is het automatisme van spanning en ontspanning weg. Met behulp van AOT kan een verhoogde spanning afnemen. AOT biedt u middelen waarmee u inzicht krijgt in hoe u met spanning omgaat en u leert hoe u uw eigen spanning kunt regelen. Er ontstaat meer balans tussen spanning en ontspanning. Er kunnen verschillende processen optreden tijdens een behandelsessie.

 

Wat doet de adem en ontspanningtherapeut?

De AOT therapeut begint met een korte intake om uw klachten in kaart te brengen en neemt een aantal vragenlijsten met u door.

Vervolgens wordt er gestart met op uw situatie afgestemde oefeningen. Deze oefeningen kunnen liggend, zittend of staand  uitgevoerd worden. De oefeningen zijn eenvoudig en gemakkelijk uit te voeren. Er kan ook gebruik gemaakt worden van zachte handgrepen. Hierdoor kunt u meer bewust worden van spanning en ontspanning in uw lichaam.

 

 

Lees verder

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon