AOT

De duur van een behandeltraject.

Een basis/proefbehandeling bestaat uit ongeveer vijf bijeenkomsten van 40 minuten.

Hierna wordt bekeken, door het opnieuw invullen van de vragenlijsten en het bespreken van het effect, of er voldoende effect is ontstaan en in hoeverre de klachten een gevolg zijn van een te hoge spanning die verbeterd is of dat er andere oorzaken zijn aan te wijzen. Er wordt besloten of het traject kan worden afgesloten of wordt voortgezet.

 

Voor wie is AOT?

Adem en ontspanningstherapie kan een goede ondersteuning zijn bij herstel voor iedereen die klachten heeft die het gevolg zijn van ademproblemen en spanning. Hierbij kun je denken aan een gevoel van gespannenheid, vermoeidheid, hoofdpijn, burn-out klachten, benauwdheid, hyperventilatieklachten, ademproblemen, slaapproblemen, concentratieproblemen, pijnlijke spieren en gewrichten, rugklachten, nekklachten en houdingsproblemen.

Ook bij psychische problemen, chronische pijn,  hartproblemen en longproblemen kan deze therapie helpen.

U kunt met en zonder verwijzing van een arts aan deze adem en ontspanningstherapie deelnemen.

 

Wat kost de behandeling?

Een bijeenkomst duurt 40 minuten en kost 45 euro. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden deze therapie (gedeeltelijk) tot een maximum per dag en een maximum totaal bedrag voor een aantal bijeenkomsten. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

 

De vergoeding voor deze therapie valt onder alternatieve geneeswijze of alternatieve zorg van uw aanvullende verzekering. De praktijk stuurt u een rekening. Als u van uw zorgverzekering voor (gedeeltelijke) vergoeding voor AOT in aanmerking komt stuurt u deze rekening naar uw zorgverzekeraar en krijgt u van de zorgverzekeraar een (gedeeltelijke) vergoeding voor AOT.

Meer informatie over vergoedingen en de therapie is te vinden op de website van de beroepsvereniging www.vandixhoornvereniging.nl

 

Algemene informatie

Dr. J.J. Van Dixhoorn is arts, wetenschapper en opleider. Hij heeft in de afgelopen 30 jaar deze methode ontwikkeld met elementen uit diverse oosterse en westerse stromingen.

 

Joukje Walinga-Wolthuizen is fysiotherapeute en heeft de driejarige opleiding adem en ontspanningstherapie volgens de methode van Van Dixhoorn met succes afgerond.

Ze is lid van de beroepsvereniging Van Dixhoorn Vereniging voor Adem- en Ontspanningstherpie (VDV) en ze is geregistreerd lid van de AOS (adem en ontspanningstherapie stichting) Lidmaatschapsnummer: 22716-R

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon