Beweegprogramma`s

Bewegen is gezond!

Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan de gezondheid. Hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht. Verder blijven botten langer sterk en werkt de spijsvertering beter.
Een mens voelt zich energieker, kan gemakkelijker ontspannen en is beter bestand tegen stress. Kortom: voldoende lichaamsbeweging verhoogt onze kwaliteit van leven en dat kunnen we merken!

 

Dertig minuten bewegen maakt verschil
Feit is dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking te weinig beweegt. In 2006 voldeed ongeveer 40% niet aan de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen. Deze norm geeft voor een positief effect op de gezondheid een vereiste minimale hoeveelheid lichamelijke activiteit per dag.

 

Samen in Beweging

Bij mensen met een chronische aandoening heeft een nog groter gedeelte geen actieve leefstijl. Zij lopen hierbij grote gezondheidsrisico`s. Vandaar dat (preventief) sporten een steeds grotere rol speelt in de gezondheidszorg

 

Fysiotherapeuten zijn als geen ander gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een verminderde belastbaarheid van het bewegingsapparaat, chronisch zieken en ouderen. Daarom bieden wij beweegprogramma’s aan die vooral gericht zijn op het gestructureerd veranderen van het beweeggedrag van mensen en het bevorderen van een actieve leefstijl.


Welke beweegprogramma`s bieden wij aan?

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!