Gewicht in balans

Gewicht in Balans
Overgewicht is een steeds groter wordend probleem in onze samenleving. We weten allemaal dat overgewicht ongezond is en dat het risico op het krijgen van onder ander hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes en allerlei gewrichtsaandoeningen vele malen groter is. Overgewicht kan ontstaan doordat er een langere tijd meer energie wordt ingenomen dan wordt verbruikt.

Maar afvallen is in veel gevallen moeilijk. Meer gaan bewegen valt ook vaak niet mee als je te zwaar bent, zeker als je het in je eentje moet doen. Daarom hebben wij in samenwerking met een diëtiste, het beweegprogramma Gewicht in Balans ontwikkeld.

 

Bij een programma om af te vallen is lichaamsbeweging onontbeerlijk. Naast het veranderen van het eetpatroon waarmee je minder calorieën tot je neemt, kun je door middel van bewegen meer calorieën verbranden en de ruststofwisseling verhogen. Hierdoor vergroot je niet alleen de kans op gewichtsverlies, maar ook op het behoud van een lager gewicht.

 

Voor wie is het beweegprogramma geschikt?
Het beweegprogramma is geschikt voor iedereen met een BMI van 30 of hoger. 

Het programma bestaat uit een informatief deel over voeding en een trainingsdeel bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. Aan de orde komen praktische vragen rondom overgewicht en de gevolgen daarvan. Daarnaast leert u wat een verantwoorde voeding is en meer te bewegen om uw kwaliteit van leven te vergroten. Ook is er gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

 

 Wat is de inhoud van het beweegprogramma?

Gewicht in Balans bestaat uit een informatief gedeelte over voeding en een trainingsdeel waarbij u aan uw algehele conditie kunt werken. Met betrekking tot de voeding en de training krijgt u een individuele intake waarbij uw persoonlijke situatie in kaart wordt gebracht. Vervolgens zijn er gedurende twaalf weken 22 groepstrainingen in de oefenzaal, gemiddeld 2 x per week. De voedingsbijeenkomsten starten tegelijk en lopen over een langere periode.

Uw vorderingen zullen worden bijgehouden door u te wegen op een speciale weegschaal, die behalve het gewicht ook het vet- en vochtpercentage meet. En door regelmatig een conditietest af te nemen. In de groep, die maximaal uit 10 deelnemers zal bestaan, is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar te stimuleren. 

Doelen van het programma:

  • Het verbeteren van de conditie
  • Je fitter voelen en meer genieten van bewegen
  • Het vergroten van de kwaliteit van leven
  • Het vergroten van de zelfredzaamheid
  • Het opbouwen van een beweegprogramma (wandelen, fietsen, fitness, zwemmen) na het fysiotherapieprogramma

 

Eindresultaat

Na afloop van het programma weet u meer over gezonde voeding en verantwoord bewegen.

 

Vergoeding en informatie

Belt u voor informatie over vergoedingen en duur van het programma met de praktijk.

 

 

 

 

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 7.30 - 21.00

vr: 7.30 -18.00Locatie Harkema

ma - vr: 8.00 - 18.00

Volg ons!