Echografie

Echo-onderzoek binnen de fysiotherapie

 

Heeft u een blessure en wilt u weten wat er aan de hand is? Dan kunnen wij binnen onze praktijk gebruik maken van echografie. In veel gevallen is dit een goede methode om snel te onderzoeken wat er aan de hand is.

 

Wat is echografie?

Echografie (ultrageluidonderzoek) is een onderzoeksmethode waarbij met hulp van geluidsgolven een beeld kan worden opgebouwd van weefsels. Ultrageluid is door zijn hoge trilling snelheid onhoorbaar voor het menselijke oor.

 

Hoe werkt deze onderzoekstechniek?

Er wordt een geluidskop (transducer) rechtstreeks op de huid geplaats. Deze transducer zendt geluidsgolven uit naar het te onderzoeken weefsel. De teruggekaatste golven – de echo- worden door het echoapparaat vertaald naar een beeld. Ieder weefsel heeft een verschillende doorlatendheid en zal daardoor ook een ander beeld op leveren.

 

Nut van echografie binnen de fysiotherapie

Echo-onderzoek is een prachtige manier om van buitenaf in het lichaam te kijken en als een detective te zoeken naar oorzaken van een klacht. Soms is het zelfs de meest betrouwbare manier om een diagnose te stellen. Fysiotherapeuten passen echografie vooral toe om bevestiging te krijgen van hun diagnose.

Echografie heeft een grote toegevoegde waarde voor het onderzoek. Hierdoor kan de fysiotherapeut beter inschatten welke behandeling voor u geschikt is.

 

 

Lees verder

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon