Geriatrie fysiotherapie

De behandeling

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het verminderen van klachten bij hun dagelijkse bewegen en het voorkomen van achteruitgang.

Veel aandoeningen hebben een specifieke aanpak nodig. Dat geldt bijvoorbeeld voor de ziekte van Parkinson of een beroerte. 

 

Tot het werk behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Omdat de ziektebeelden veelal als chronische ziekten worden aangemerkt, vallen de behandelingen in de meeste gevallen binnen de dekking van het ziekenfonds.
 

Verwijzing nodig?
Een verwijzing is niet altijd nodig. Het is echter wel raadzaam om vooraf te overleggen met uw huisarts of specialist als de klachten complex zijn of als er sprake is van medische gezondheidsklachten. Dan gaat onze voorkeur uit naar een verwijzing. 

Wie behandelt u?


Op dit moment is er niet een geriatrisch fysiotherapeut bij ons werkzaam.   

Gelukkig gaat de zorg voor ouderen gewoon door. Inge Ebbens hebben en Laura de Rooy hebben veel ervaring met het behandelen van ouderen, zoals bijvoorbeeld parkinsonpatiënten en mensen die een beroerte hebben gehad. Inge Ebbens start op termijn met de opleiding geriatriefysiotherapie en heeft zitting in het Parkinsonnetwerk, waarvoor zij een uitgebreide cursus voor het behandelen van parkinsonpatiënten heeft gevolgd. Ook neemt zij deel aan het CVA-netwerk Drachten.  

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon