Geriatrie fysiotherapie

De behandeling

De geriatriefysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het verminderen van klachten bij hun dagelijkse bewegen en het voorkomen van achteruitgang.

Veel aandoeningen hebben een specifieke aanpak nodig. Dat geldt bijvoorbeeld voor de ziekte van Parkinson of een beroerte. 

 

Tot het werk behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Omdat de ziektebeelden veelal als chronische ziekten worden aangemerkt, vallen de behandelingen in de meeste gevallen binnen de dekking van het ziekenfonds.
 

Verwijzing nodig?
Een verwijzing is niet altijd nodig. Het is echter wel raadzaam om vooraf te overleggen met uw huisarts of specialist als de klachten complex zijn of als er sprake is van medische gezondheidsklachten. Dan gaat onze voorkeur uit naar een verwijzing. 

Wie behandelt u?

Pytsje Tryntsje Wink is als gespecialiseerd geriatrie fysiotherapeut geregistreerd bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie( KNFG). Zij is ook lid van het ParkinsonNet, het landelijk Parkinsonnetwerk. 

Annet Boonstra is in 2017 gestart met de 3-jarige opleiding tot geriatrie fysiotherapeut.

Geriatriefysiotherapeuten hebben na de opleiding fysiotherapie een post-hbo  of een masteropleiding geriatriefysiotherapie gevolgd.

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 7.30 - 21.00

vr: 7.30 -18.00Locatie Harkema

ma - vr: 8.00 - 18.00

Volg ons!