Hoofdpijn

Triggers zijn factoren die alleen of samen hoofdpijn uitlokken of verergeren bij mensen die daar al gevoelig voor zijn. Veel voorkomende triggers zijn stress, hormonale veranderingen, voeding, vermoeidheid, te veel of te weinig slaap, (hoofd)houding of nekklachten. De oorzaak van hoofdpijn moet niet verward worden met triggers.

 

Invloed van hoofdpijn

De invloed van hoofdpijn op het leven verschilt per persoon. Zo kunnen hoofdpijnaanvallen die vaak terugkomen uw werk en uw sociale leven fors beïnvloeden. Mogelijk durft u zich niet meer in te spannen, omdat u bang bent een nieuwe aanval te krijgen. Of vreest u dat uw klachten daardoor verergeren. Juist daarom is het zo belangrijk dat u manieren aanleert om zo goed mogelijk met uw hoofdpijn om te gaan.

 

Behandeling

Uw fysiotherapeut kiest samen met u de beste behandeling voor uw hoofdpijn. Deze behandeling kan de volgende onderdelen bevatten:

  • Uitleg over de soorten hoofdpijn die voorkomen

  • Oefeningen om uw spierconditie en spiercontrole te verbeteren

  • Oefeningen om uw houding te verbeteren

  • Mobiliserende technieken / manuele therapie

  • Dry needling

  • Het leren herkennen van triggers

  • Oefeningen om spierspanning te herkennen en te verminderen

 

Nek en halsspieren

Als u last hebt van een verminderde functie van de nek- en halsspieren, leert u oefeningen aan waarmee u uw spierconditie en spiercontrole verbetert. Daardoor verminderen de prikkelingen die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Door deze training krijgt u een betere houding en bent u minder snel moe als u een houding langere tijd moet volhouden. U zult ook merken dat uw pijn wordt gedempt.

 

Wat kost het?
Deze methode maakt deel uit van de algehele behandeling manuele therapie. Indien uw aanvullende verzekering manuele therapie en fysiotherapie dekt, dan vallen ook de kosten van deze therapie eronder.

 

Hoofdpijn Netwerk Noord

Het Hoofdpijn Netwerk Noord bestaat uit fysiotherapeuten die nauw samenwerken met het Martini Ziekenhuis Groningen. Zij behandelen patiënten met hoofdpijn op een geprotocolleerde, wetenschappelijke wijze. Dit betekent dat zij protocollen gebruiken die zijn opgesteld op basis van onderzoek. Zij kunnen hun aanpak aanpassen aan uw klachten en dat helpt. De functie van uw spieren in het nek- schoudergebied en uw staan tijdens hun behandeling centraal. Uiteraard voldoen de fysiotherapeuten van het Hoofdpijn Netwerk Noord  aan specifieke scholingseisen.

 

Wie behandelt u?

Marlou Bergsma is aangesloten bij het Hoofdpijn Netwerk Noord en heeft zich gespecialiseerd in hoofdpijnklachten.

 

 Voor meer informatie kunt u terecht op www.hoofdpijnnetwerknoord.nl of bij Marlou Bergsma.

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 7.30 - 21.00

vr: 7.30 -18.00Locatie Harkema

ma - vr: 8.00 - 18.00

Volg ons!