Manuele therapie

Intake: snel duidelijkheid

Uw eerste screening bestaat  uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over uw klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van uw klachten zitten. Samen met de patiënt beslist de manueel therapeut of manuele therapie zinvol is.
Is dat niet het geval, dan bespreekt de manueel therapeut met patiënt een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heeft u dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

 

Behandeling: effectieve therapie

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren.

De effecten zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van uw pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, oefeningen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Verwijzing

Een verwijzing voor manuele therapie is niet nodig,  maar kan wel zinvol zijn als er al aanvullend onderzoek is gedaan of bij uitgebreide gezondheidsproblemen. 


De vergoeding door de zorgverzekeraar vindt plaats conform uw polisvoorwaarden

 

Algemene informatie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zjn opleiding voor fysiotherapie een 3 jarige post-HBO of masteropleiding voor manuele therapie heeft afgerond. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkhedenn van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. 

 

Wie behandelt u?

Amanda Kwast, Akkelyna de Vries en Gerjan den Hartogh zijn als erkend manueel therapeut geregistreerd in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie ( KNGF) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). 

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon