Behandeling

Onderzoek en behandeling
Bij de intake stelt de sportfysiotherapeut u vragen, bijvoorbeeld hoe de klachten zijn ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen.  Verder kijkt hij naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Hierbij kunnen aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen bij de behandeling worden betrokken. Ook kan de fysiotherapeut een video-analyse maken van bijvoorbeeld uw looppatroon of van een spronglanding. 

De behandeling wordt enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent.

Bij het opstellen van uw behandelplan kan er gekozen worden uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Er kan gebruik worden gemaakt van mobiliserende technieken, taping en diverse ondersteunende behandelapparatuur.  Als het nodig is wordt geadviseerd over het gebruik van  een brace.

De training is sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke of hoogst mogelijke sportniveau. Vaak zal een aangepast trainingsschema nodig zijn om tot een goed herstel te komen. We werken vaak samen met andere disciplines in de zorg, zoals huisartsen, sportartsen, chirurgen, trainers en sportmasseurs.

 

Preventie is voor de sportfysiotherapeut nummer één. De therapie richt zich daarom niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

 

Verwijzing nodig?

U kunt zonder verwijzing terecht bij uw sportfysiotherapeut. Als er sprake is van een blessure waarbij u een ongelukje heeft gehad of of bij andere bijzonder omstandigheden is het verstandig om eerst met uw (huis) arts te overleggen. 

Algemene informatie

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een 3 jarige masteropleiding voor sportfysiotherapie heeft afgerond. 

 

Wie behandelt u?

Klaas is als master in de sportfysiotherapie geregistreerd in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Klaas richt zich voornamelijk op (sport)blessures, revalidatie, sporthervatting op het gewenste niveau en preventie. 

 


Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessures.

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon