Redactioneel

Welk kind kent nog de regels van busjekruit? of komt na school thuis en gaat buiten een paar uur stoepranden, ravotten of kattenkwaad uithalen, om vervolgens pas tegen etenstijd door de ouders van straat geplukt te worden? Een minderheid, waarschijnlijk. De jeugd van tegenwoordig is bedrevener in het opstarten van een Ipad, of in het spelen van een online FIFA-toernooitje.

 

Het mag een cliché zijn, maar kinderen verschuilen zich vandaag de dag steeds meer achter dat wat de technologie ze biedt. Ze spelen als gevolg daarvan minder buiten, een jammerlijke tendens. Sporten is daarom belangrijker voor kinderen dan ooit tevoren, en het liefst met elkaar!

Natuurlijk in de eerste plaats omwille van de lichamelijke beweging die zo ontzettend goed is voor de zich ontwikkelende lichamen, maar denk ook eens aan de sociale aspecten van sport; het leren omgaan met elkaar, met regels, teleurstellingen en soms een overwinning misschien.

Zolang het plezier voorop staat en het kind iets vindt dat bij hem of haar past, is sport de uitgelezen kans om op een gezonde manier te groeien en kennis te maken met heersende normen en waarden. 

 

Af en toe ontstaat er een blessure, maar meestal kunnen deze eenvoudig worden verholpen en vindt men juist al sportende de snelste weg naar herstel. De fysiotherapeut kan het kind in het geval van een blessure uitstekend bijstaan en zorgen dat er op een verantwoorde manier zo snel mogelijk weer kan worden gesport. Dit gebeurt niet alleen deskundig maar vaak ook spelenderwijs. En dat is gewldig, want sporten is niet alleen belangrijk maar ook nog eens superleuk! 

 

Daan Sindelka

Fysiotherapeut Fysiotherapie Surhuisterveen-Harkema

 

 

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 7.30 - 21.00

vr: 7.30 -18.00Locatie Harkema

ma - vr: 8.00 - 18.00

Volg ons!