Zorgverzekering 2023

Update verzekeringen, december 2022:

 

Fysiotherapie nodig in 2023? 

Denkt u in 2023 fysiotherapie nodig te hebben? Kijk op tijd naar de polis van uw zorgverzekering of er iets is veranderd. De meeste kosten voor fysiotherapie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is dan noodzakelijk.  

Kijk op www.defysiotherapeut.com voor meer informatie over verzekering bij fysiotherapie. Op www.zorgverzekeringwijzer.nl kunt u verschillende polissen met elkaar vergelijken.

 

Eigen risico?

Fysiotherapie uit de aanvullende verzekering gaat niet ten koste van het eigen risico. In sommige gevallen wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Dan geldt wel het eigen risico. Bijvoorbeeld: Fysiotherapie voor klachten die op de chronische lijst staan van het Ministerie van Volksgezondheid (o.a. bij Parkinson, fysio na een beroerte, fysiotherapie na een operatie of opname in het ziekenhuis). We proberen u hier zoveel mogelijk voorafgaand aan de behandeling van op de hoogte te brengen. Twijfelt u of uw behandeling ten koste gaat van het eigen risico? neem gerust contact met ons op. Meer lezen over het eigen risico? klik hier

 

Geen contract met Zorg en Zekerheid 

Fysiotherapie Surhuisterveen-Harkema tekent voor 2023 geen contract meer met Zorg en Zekerheid. De tarieven die zij betalen zijn te laag om goede zorg te kunnen leveren. Dit heeft gevolgen voor uw vergoeding als u bij Zorg en Zekerheid verzekerd bent. U krijgt een nota van de behandeling van ons die u aan ons voldoet. Vervolgens kunt u deze indienen bij de verzekeraar, die een gedeelte zal vergoeden. U zult in dat geval dus bij moeten betalen.  

 

Welke verzekeraars zijn goed voor de fysiotherapeut?

We begrijpen dat u vooral kijkt naar de hoogte van uw premie en naar het aantal behandelingen fysiotherapie dat u vergoed krijgt. Ook voor u zal het komend jaar lastiger zijn om het financiële huishoudboekje op orde te krijgen. De tarieven die de fysiotherapeut per behandeling betaald krijgt staan onder druk, terwijl de eisen en de administratieve lasten steeds toenemen. Wilt u weten welke verzekeraars redelijke tarieven betalen aan uw fysiotherapeut tegen redelijke eisen? Zie de afbeeldingen hieronder. 

Let op: deze afbeeldingen gaan over de vergoeding die de fysiotherapeut van de verzekeraar krijgt, niet over hoeveel behandelingen u zelf vergoed krijgt!

 

Contact

Locatie Surhuisterveen

Dalweg 4

9231 HX Surhuisterveen

Route plannen

0512-362167

06-20889944

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nlLocatie Harkema

Nijebuorren 38

9281 LZ Harkema

Route plannen

info@fysiotherapiesurhuisterveen.nl

Openingstijden

Locatie Surhuisterveen

ma - do: 08.00 - 21.00

vr: 08.00 - 17.30Locatie Harkema

ma - vr: 08.00 - 18.00

Volg ons!

WhatsApp Icon